Pages

Wednesday, January 18, 2012

Roomate saya si perajurit.


Pernah tak anda lihat kawan yang obses dengan askar? Maybe ada kan..hehe.Aku pun tak sure nak istilahkannya sama ada sebagai fenomena,hobi ataupun tabiat. Maybe ketiga-tiganya sekali. Roomate aku, seorang bakal guru juga merupakan salah seorang daripada fanatik dalam bab askar ni. Sampai kawan-kawan pun selalu 'bahan' dia dengan jenaka-jenaka askar. Ada beli senapang lah, ada bom grenade bawah katil lah..ada uniform lengkaplah. Macam-macam..haha

Dia kata memang dah lama minat askar, lepas tu ada la benda-benda yang dia beli tu buatkan aku tergelak. Ada beg camping askar, topi askar, lepas tu kalau gi KL pun pernah dia dress up pakai pouchbag besar kat pinggang stail mat-mat askar dress up. Kat facebook dia pun banyak share benda-benda askar, kereta kebal lah, jet pejuang lah..Boleh kata tengok facebook dia pun leh tau yang mamat ni obses dengan askar. Aku rasa patut ada PALAPES kat IPG, boleh dia join. Takdelah dia masuk pengakap macam kat sini.

Apa-apa pun, fenomena "Army Obsession" ini bukan benda yang ganjil. Kat mana-mana tempat pun, mesti ada sorang dua yang macam ni. Minat pada askar. Berguna jugak sebab ada model-model kereta kebal atau jet yang aku tak tahu, boleh tanya roomate aku. Tak payah susah-susah nak Google.hahahaha.

No comments:

Post a Comment