Pages

Thursday, September 06, 2012

Hostel life almost over~

Hoyoyoyo! Di dalam bilik hostel yang dah gelap, jam 3.35 pagi tiba-tiba dapat idea nak buat post baru. Even busy dengan assignment(s) dan Kajian Tindakan yang bakal menentukan nasib ijazah perguruan aku ini, aku rasa perlu jugak ambil masa untuk relax, lapangkan fikiran, dengar lagu pastu update blog ni. . .

Setelah dikira-kira, aku dah duk hostel sejak form 1...so dah lebih kurang dekat 11 tahun aku duduk kat hostel sekolah menengah dulu hinggalah masuk hostel IPG ni. IPG Afzan ni kira okey lah sebab dapat tampung semua student tanpa kena duduk sewa rumah di luar institut. Kat sini hostel lelaki ada 2, perempuan pulak ada empat. Lelaki hanya ada blok Nuri dan Kenari. Tapi aku duduk di hostel Kenari selama satu semester sahaja,masa awal2 semester pertama program persediaan. Lepas tu 4 tahun lagi aku menginap di blok Nuri ini. So dalam lebih kurang 3 bulan sahaja lagi aku akan menamatkan program ijazah sarjana muda perguruan ini, so dalam tempoh ini jugalah yang terakhir untuk aku duduk di sini sebagai penghuni hostel.

Persiapan Jamuan Raya Blok Nuri

Baru-baru ini semasa budak final year dan group Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) sahaja berada di hostel, warden telah mengadakan rumah terbuka raya dan kami ditugaskan untuk prepare. Maybe kenangan dan aktiviti terakhir untuk kami sebagai warga blok ini. Semoga dapat menghabiskan semester ini dengan jayanya. Amin...TQ kepada warden yang sangat prihatin dan sempoi. :)

No comments:

Post a Comment